Pois é...nos últimos dias os quadrados têm "dominado" o meu tempo, de uma maneira positiva :) Comecei a coser os quadradinhos da mantinha que fiz para o bebé do livro "Baby knits for beginners" da Debbie Bliss (está quase, quase pronta) e hoje passei a manhã a fazer brownies com a nossa sobrinha Keara - foi muito divertido :) Se ao menos fizesse um bocadinho de sol...
Aqui está a receita dos Brownies (faz 16 brownies):
Ingredientes
Yes...in the last few days squares have "dominated" my time, in a positive way :) I started sewing the little squares of a blanket I made for the baby from the book "Baby knits for beginners" from Debbie Bliss (it's almost, almost ready) and today I baked brownies with our niece Keara - it was fun and the brownies were delicious :) If only the sun would pay us a visit...
Here's the brownies recipe (it makes 16):
Ingredients
Aqui está a receita dos Brownies (faz 16 brownies):
Ingredientes
- 175g margarina
- 350g açúcar fininho
- 1 colher de sobremesa de essência ou extracto de baunilha
- 3 ovos
- 125g de farinha
- 1 colher de sobremesa de fermento em pó
- 50g cacau
- 175g nozes
- Ponha a forma sobre uma folha de papel vegetal. Desenhe à sua volta e corte o rectângulo.
- Barre a forma com margarina. Ponha o papel vegetal na forma e barre-o com margarina (eu usei uma forma de silicone - não foi necessário usar margarina e/ou papel vegetal). Depois ligue o seu forno.
- Derreta a margarina num tacho em lume brando. Ponha-a numa taça e adicione o açúcar e a baunilha.
- Bata os ovos numa taça pequena e adicione-os à taça grande pouco a pouco. Misture bem.
- Peneire a farinha e adicione-a à taça grande, assim como ao fermento em pó e ao cacau. Misture tudo muito bem.
- Corte as nozes em pedacinhos. Adicione-as à mistura e misture tudo muito bem.
- Ponha o preparado na forma e leve ao forno por 40 minutos.
- Os brownies estarão prontos quando tiverem crescido e formarem uma crosta no topo. Eles ainda devem estar fofinhos no interior.
- Deixe os brownies na forma por 5 minutos e depois corte-os em 16 quadrados. Deixe-os arrefecer por alguns minutos.
Yes...in the last few days squares have "dominated" my time, in a positive way :) I started sewing the little squares of a blanket I made for the baby from the book "Baby knits for beginners" from Debbie Bliss (it's almost, almost ready) and today I baked brownies with our niece Keara - it was fun and the brownies were delicious :) If only the sun would pay us a visit...
Here's the brownies recipe (it makes 16):
Ingredients
- 175g margarine
- 350g caster sugar
- 1 teaspoon of vanilla essence or extract
- 3 eggs
- 125g plain flour
- 1 level teaspoon of baking powder
- 50g cocoa
- 175g walnuts
- Put your tin onto a piece of greaseproof paper or baking parchment. Draw around it and cut out the rectangle.
- Grease the tin with some margarine on a paper towel. Lay the paper in the tin and grease the top of it (I used a silicone "tin", so there's no need to grease it up or use paper). Then, turn on your oven.
- Put the margarine into a pan and melt it over a low heat. Pour into a mixing bowl, then add the sugar and vanilla.
- Break the eggs into a small bowl and beat them. Add them to the large bowl, a little at a time. Beat them in well.
- Sift the flour into the bowl and add the baking powder and the cocoa. Stir everything together so that it is mixed well.
- Put the walnuts onto a chopping board and cut them into small pieces. Add them to the mixture and stir it well again.
- Pour the mixture into the tin and smooth the top with the back of a spoon. Bake it for about 40 minutes.
- The brownies are ready when they have risen and a crust has formed on top. They should still be soft in the middle.
- Leave the brownies in the tin for five minutes, then cut them into 16 squares. Leave them on a wire rack to cool.
2 comments:
momentos entre o coser e o cozer... beijinhos e obrigada pela visita. Beijinhos de carinho
i love the baby blankie, its so cute..
Post a Comment